Πρόσκληση

Το Δ.Σ. του Φυσιολάτρη Νίκαιας

Σας  προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του που θα γίνει

   στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

 (Π. Τσαλδάρη 10 - Νίκαια)

το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018  και ώρα 7.00 μ.μ.

Θα  ακολουθήσουν βραβεύσεις των ομάδων και αθλητών μας

που διακρίθηκαν το 2017.

 

 

Εις σε προστρέχω τέχνη της ποιήσεως

Εκδήλωση αφιέρωμα στην Ποίηση

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Φυσιολάτρη Νίκαιας, προς τιμήν των ποιητών Κ. Π. Καβάφη, Νίκου Καββαδία, Γιώργου Σεφέρη και Νίκου Γκάτσου που έγινε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αγαπημένο φίλο και σημαντικό συνεργάτη του Φυσιολάτρη, ηθοποιό και σκηνοθέτη , κ. Γιώργο Τσιδίμη. Γι΄αυτό και ξεκίνησε με την προβολή ενός 12λεπτου βίντεο, το οποίο αναφερόταν στο μέχρι τώρα έργο του.

Διαβάστε περισσότερα: Εις σε προστρέχω τέχνη της ποιήσεως

Στο περιγιάλι το κρυφό

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ

ΠΟΙΗΤΗ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ

 "ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ"

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και αυτή η εκδήλωση του ‘’ Φυσιολάτρη ” Νίκαιας, προς τιμήν του Γιώργου Σεφέρη, του ποιητή που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1963.

Η εκδήλωση έγινε τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, στο θεατράκι του Πολιτιστικού Πολυχώρου “Μάνος Λοΐζος”, τον οποίο μας παραχώρησε για τη μέρα αυτή ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη.

Δεν είναι τυχαίο, φυσικά, το ότι επελέγη αυτή η μέρα, αφού ο τιμώμενος ποιητής γεννήθηκε αυτή την ημερομηνία, το 1900.

Διαβάστε περισσότερα: Στο περιγιάλι το κρυφό

Καρναβάλι Νίκαιας 2017

Ο Φυσιολάτρης στην αποκριάτικη παρέλαση

«Το Γαϊτανάκι»

 Για πρώτη φορά φέτος ο Σύλλογός μας αποφάσισε να συμμετέχει στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, την Κυριακή, 19-2-17, που έγινε κατά μήκος της οδού 7ης Μάρτη ‘44 μέχρι την πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι).

Θέμα της συμμετοχής μας ήταν «Το Γαϊτανάκι».

Αφού ετοιμάσαμε το δικό μας “άρμα“ έξω από τα γραφεία μας, ξεκινήσαμε με τη συνοδεία μουσικής από μικρή κονσόλα που είχαμε εγκαταστήσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, καταστόλιστου με κορδέλες, σημαιάκια με την ονομασία του Ομίλου μας, διάφορα συνθήματα και ... δυο βαρελάκια κρασάκι κόκκινο, για να κερνάμε τον κόσμο καθ΄οδόν...

Μικρή αλλά ... θαυματουργή η ομάδα μας, η οποία προπορευόταν γύρω από το γαϊτανάκι, το οποίο κρατούσε ένας δικός μας φίλος ντυμένος κλόουν, ενώ άλλα 12 άτομα, μασκαρεμένα λίγο ως πολύ όλα, κρατούσαν από μια κορδέλα που κρεμόταν από την κορυφή. Έχοντας και στην μπαγκαζιέρα τα σχετικά εφόδια : μάσκες, καπέλα, κομφετί, κορδέλες.

Πήραμε τη θέση μας, όπως μας υπέδειξαν οι υπεύθυνοι, και την κατάλληλη στιγμή αρχίσαμε να προχωράμε προς τα πάνω, έχοντας ξεκινήσει από τη “Γέφυρα” στη διασταύρωση των οδών 7ης Μάρτη ’44, Τζαβέλλα και Μπελογιάννη. Στριφογυρίζαμε γύρω από το γαϊτανάκι πάντα με τους ήχους της κεφάτης αποκριάτικης μουσικής που έβγαιναν από τα μεγάφωνα του Δήμου, κερνούσαμε τον κόσμο κρασί από το “άρμα”  μας, που μας ακολουθούσε συνεχώς, και μοιράζαμε προγράμματα με τις εκδρομές και τις εκδηλώσεις μας. 

Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, στο Περιβολάκι, έχοντας πάρει κι εμείς πολλά χειροκροτήματα από γνωστούς και άγνωστους θεατές. Η παρουσία μας ήταν αρκετά ικανοποιητική, παρόλο που δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε καλά, αλλά υποσχεθήκαμε του χρόνου να είμαστε ακόμα καλύτεροι...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

34ος κλασσικός Μαραθώνιος Αθήνας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας πήρε μέρος στον 34οΚλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών που έγινε στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου 2016 προς τιμήν του Μαραθωνοδρόμου Γρηγόρη Λαμπράκη. Επτά μαραθωνοδρόμοι μέλη και φίλοι του Φυσιολάτρη έτρεξαν και τερμάτισαν, με καλύτερο τον  20χρονο Κυριάκο Λεμονή, που βελτίωσε κατά μερικά λεπτά το ρεκόρ του . Όλοι, εκτός από τρεις που είχαν πρόβλημα τραυματισμού, κατάφεραν να τερματίσουν μετά από επίπονη προσπάθεια κάνοντας 42 και κάτι χιλιόμετρα από το Μαραθώνα έως το Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Στο δρόμο αλλά και στο στάδιο χιλιάδες θεατές χειροκροτούσαν και παρότρυναν τους δρομείς δίνοντάς τους θάρρος να συνεχίσουν. Οι χρόνοι των αθλητών μας κατά σειρά τερματισμού ήταν οι εξής:

1.  Λεμονής  Κυριάκος                          »              »                   4.   58.  53   

2.  Καφώρος Ηλίας                               »              »                   5.   15.  14

3.  Παπαδόπουλος Παναγιώτης             »              »                   5.   15.  39

4.  Μιχαλίτσης   Γεώργιος                      »              »                   5.   41.  39

5. Γάλλου  Μαρία                                  »              »                   6.   02.  35

6.  Γρηγοριάδου Αθηνά                         »             »                    6.   13.  01

7.  Σουλεϊτζόγλου  Τασούλα                  »              »                   7.   45.  30

8.  Γκουγκοστάμος Γεώργιος                 »              »                 00.   00.  00

9.  Λούτσιας Γεώργιος                           »              »                  00.   00.  00

10. Αλεξάνδρου Αλέξανδρος                 »              »                  00.   00.  00

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ευχόμαστε του χρόνου να είναι όλοι καλά, για να ξανατρέξουν και να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους  και άλλοι φίλοι του Φυσιολάτρη.