Εκδήλωση αφιέρωμα στην Ποίηση

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Φυσιολάτρη Νίκαιας, προς τιμήν των ποιητών Κ. Π. Καβάφη, Νίκου Καββαδία, Γιώργου Σεφέρη και Νίκου Γκάτσου που έγινε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αγαπημένο φίλο και σημαντικό συνεργάτη του Φυσιολάτρη, ηθοποιό και σκηνοθέτη , κ. Γιώργο Τσιδίμη. Γι΄αυτό και ξεκίνησε με την προβολή ενός 12λεπτου βίντεο, το οποίο αναφερόταν στο μέχρι τώρα έργο του.

 

Μετά την απονομή τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο, από τον Πρόεδρο του “Φυσιολάτρη”, απευθύνθηκε με λίγα λόγια και ο ίδιος, συγκινημένος, στο κοινό, ευχαριστώντας για την τιμή που του έγινε. Ο Πρόεδρος στον σύντομο λόγο του υπενθύμισε τη συμβολή του κ.Τσιδίμη σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος. Έπειτα, δύο ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας “2Μ” (Μαρία Ιωάννου και Μαρία Θεοφιλάτου) απάγγειλαν 2 ποιήματα από κάθε μέρος της “Ποιητικής Τριλογίας” του Παναγιώτη Ορνιθόπουλου, η οποία έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγους μήνες από τις Εκδόσεις “Κάκτος”. 

Tο χορωδιακό εργαστήρι «Ίαμβος», με διευθύντρια την κα Άννα Ξανθάκη και στο πιάνο τον κ. Γ. Αβραμίδη, απέδωσε στη συνέχεια με πολύ όμορφο και ξεχωριστό τρόπο 6 συνολικά μελοποιημένα ποιήματα των τιμώμενων ποιητών, στους οποίους, με εξαίρεση τον Ν. Γκάτσο, ο “Φυσιολάτρης” είχε κάνει αφιερώματα στο παρελθόν. Οι φίλοι θεατές φαίνονταν ευχαριστημένοι από τις ωραίες παιδικές αλλά και ενηλίκων φωνές, που πρέπει να δαπάνησαν πολλές ώρες, ώστε να έχουν αυτό το όντως εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γιατί επέλεξαν δύσκολα κομμάτια, πράγματι.

Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Χαραλαμπίδου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χατζηπαυλίδης, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μπενετάτος, ο Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου και Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σταματιάδης, το μέλος του Δ. Σ. της Χ.Α.Ν. Νίκαιας κ. Μαζαράκης και η πολιτευτής κα Μπαρμπαγιάννη Ευγενία

Μετά το πέρας της όλης παρουσίασης υπήρξε μικρή δεξίωση και ακολούθησαν ανταλλαγές ευχών και ευχαριστιών μεταξύ όσων την παρακολούθησαν και όσων είχαν συμβάλει με κάθε τρόπο στην πραγματοποίησή της και τη στέψη της με επιτυχία.