Πάμε θέατρο: Το αγόρι με τη βαλίτσα

ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στην Παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα ( Κυψέλη )

Την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, στις 11.30 π.μ.

θα δούμε το έργο του Βρετανού συγγραφέα
Μάικ Κένι
«Το αγόρι με τη βαλίτσα»
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς
Ο Δημήτρης Μακαλιάς στο ρόλο του μικρού Ναζ 
Τραγούδι- Σαντούρι: Αρετή Κετιμέ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Πρόκειται για μια περιπέτεια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού με πολλούς ηθοποιούς, σκιές και ζωντανή μουσική. Ένα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του.

Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού θα ενσαρκώσει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης θα ερμηνεύσει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ.

Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί και μουσικοί: Κατερίνα ΑθανασιάδηΤάσος Αντωνίου,Γιώργος ΓερωνυμάκηςΜαρία ΕλευθεριάδηΈκτορας ΚυριάκουΦάνης Παυλόπουλος.

Συμμετοχή: 10 ευρώ ( εισιτήριο θεάτρου+πούλμαν )

Αναχώρηση: 10.30 π.μ. από Νίκαια, 10:45 από Αιγάλεω

Πληροφορίες: Γραφεία Ομίλου, 210 4930470

Πάμε θέατρο: "Ψέμα στο ψέμα"

ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, συνεχίζουμε τις θεατρικές μας εξορμήσεις και τον Δεκέμβριο!

Ο “Φυσιολάτρης” μας πάει στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ ( Πλ.Καρύτση ),  για να δούμε  το έργο

«ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ»

σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη,

Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017, στις 18.15 μ.μ.

Το έργο

Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον, πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν δεν ταιριάζει καθόλου με το γλυκό και χαρούμενο πνεύμα των ημερών. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους σε δυστύχημα. Το όλο ζήτημα απαιτεί ειδικό χειρισμό, γι΄ αυτό και τα «καμάρια» της αγγλικής αστυνομίας, εξαιτίας της καλοσύνης τους και μην αντέχοντας να γίνουν αγγελιαφόροι άσχημων ειδήσεων, αποφασίζουν να τους αποκρύψουν το γεγονός. Ξεκινούν, λοιπόν, να λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο και τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται, προκαλώντας μια σειρά από παρεξηγήσεις, παρασύροντας έναν ιερέα, τους γείτονες κι ένα…τσιουάουα!

Το κύριο στοιχείο του έργου είναι οι απανωτές παρεξηγήσεις, ενώ παράλληλα συνδυάζει αριστοτεχνικά την τρυφερότητα με το χαμόγελο και τη συγκίνηση με το γέλιο μέχρι δακρύων. Εσείς τι θα προτιμούσατε; Μια δυσάρεστη αλήθεια ή ένα ωραίο ψέμα;

Πρωταγωνιστούν:

Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Παναγιώτης Κατσώλης, Ελευθερία Μπενοβία, Χριστίνα Σπατιώτη, Ευγενία Παναγοπούλου

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση-Χορογραφία: Ελπίδα Νίνου
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Συμμετοχή: 18 ευρώ ( εισιτήριο θεάτρου+πούλμαν )

Αναχώρηση: 17.15 μ.μ. από Νίκαια

Πληροφορίες: Γραφεία Ομίλου, 210 4930470