Πρόγραμμα δεκαήμερης εκδρομής εξωτερικού

10HMEPH ΕΚΔΡΟΜΗ 11 ΩΣ 20 ΜΑΪΟΥ 2018 ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ – ΜΟΣΤΑΡΖΑΓΚΡΕΠΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ –ΚΛΑΓΚΕΦΟΥΡΤ- ΛΙΜΝΗ ΜΠΑΛΑΤΟΝ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ

 1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΚΟΝΔΡΑ   

Αναχώρηση 7:00 π.μ. για Ρίο – Αντίρριο – Ιωάννινα   όπου θα γευματίσουμε. Μετάβαση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς όπου θα γίνει έλεγχος διαβατηρίων. Κατόπιν περνώντας έξω από το Δυρράχιο φθάνουμε στην πόλη Σκόνδρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η μέρα: ΣΚΟΝΔΡΑ  –  ΜΟΣΤΑΡ – ΣΕΡΑΓΕΒΟ 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα σύνορα του Μαυροβουνίου  και μέσω Κροατίας περνούμε Βοσνία. Το Μόσταρ θα είναι η πόλη που θα περιηγηθούμε. Το υπέροχο ιστορικό κέντρο της μας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Τα τζαμιά της, τα πλακόστρωτα δρομάκια με τα πολλά μαγαζάκια και βέβαια η περίφημη γέφυρα πάνω από τον Νερέτβα ποταμό που κατασκευάστηκε το 1566 επί Σουλεϊμάν είναι τα ενδιαφέροντα της πόλης. Τέλος αναχωρούμε για Σεράγεβο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η μέρα: ΣΕΡΑΓΕΒΟ 

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.Αναφέρεται ως η «Ευρωπαϊκή Ιερουσαλήμ » λόγω της ποικίλης εθνοτικής και θρησκευτικής εικόνας  της πόλης. Το Τζαμί του αυτοκράτορα που κτίστηκε το 1457, η Συναγωγή του 1581, σήμερα Εβραϊκό μουσείο, η Καθολική Μητρόπολη της Ιερής Καρδιάς του 1884 και η Ορθόδοξη Μητρόπολη της Γέννησης της Θεοτόκου είναι η απόδειξη της πολυθρησκευτικής εικόνας της πόλης. Θα δούμε το Εθνικό θέατρο, την Ακαδημία καλών τεχνών, την Λατινική Γέφυρα και το σημείο που δολοφονήθηκε το 1914 ο πρίγκηπας Φερδινάνδος και ήταν η αφορμή του 1ου παγκοσμίου πολέμου και βέβαια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα γραφικά τζαμιά, στενοσόκακα και το παζάρι.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα δεκαήμερης εκδρομής εξωτερικού

Πρόγραμμα Εκδρομών

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το ανανεωμένο Πρόγραμμα εκδρομών Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2018 Απαιτείται πρόγραμμα ανάγνωσης αρχείων .pdf π.χ. το Adobe Reader).