Θεόκτιστο, Δάφνη, ράφτινγκ στον Λάδωνα

Ξεκινήσαμε με 2 πούλμαν από τη Νίκαια το πρωί του Σαββάτου, τα οποία γέμισαν σχεδόν στο μετρό του Αιγάλεω, με τους πεζοπόρους το ένα και το άλλο με αυτούς που θα έκαναν rafting στον Λάδωνα ποταμό. Σταματήσαμε για λίγο ξεμούδιασμα και  καφεδάκι στην “ Αλέα ” και κατευθυνθήκαμε προς το Λεβίδι.  Μετά  τη Βλαχέρνα  πήραμε τον δρόμο Τρίπολης –Πάτρας και κατευθυνθήκαμε προς τη Δάφνη, απ΄όπου συνήθως αρχίζουν διάφορες δραστηριότητες, όπως canoe-kayak και rafting στο Λάδωνα ποταμό.

Διαβάστε περισσότερα: Θεόκτιστο, Δάφνη, ράφτινγκ στον Λάδωνα

Βουλγαρία, Ρουμανία

Πάντοτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό δημιουργεί πολλά συναισθήματα προσδοκίας χαράς και ανυπομονησίας. Είναι μεγάλο μάθημα, εκτός από αναψυχή, να γνωρίσεις μια ξένη χώρα τον λαό και την κουλτούρα της, το πολίτευμα και τον πολιτισμό της. Εμείς το πήραμε το μάθημά μας, γνωρίζοντας μια καταπράσινη χώρα με απέραντα δάση ( ούτε ένα καμμένο! ) εκτεταμένες καλλιέργειες και καλοφροντισμένα πάρκα, καθώς και ένα λαό με έντονο το θρησκευτικό του συναίσθημα ( είναι χριστιανοί ορθόδοξοι ), που, παρά τα οικονομικά του προβλήματα, πασχίζει να καλύψει τις πληγές του παρελθόντος. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή, 12 Μαΐου, ξεκινήσαμε στις  06.30 το πρωί για τον προορισμό μας. Στη δεύτερη στάση που κάναμε είχαμε φροντίσει να κεραστούν και οι 42 επιβαίνοντες συνταξιδιώτες μας με κρασί, ρακί και μεζεδάκια, που προκάλεσαν μεγάλη ευθυμία. Μετά το μεσημέρι περάσαμε τα σύνορα και στην πρώτη πόλη,  στο ανανεωμένο Σαντάσκι της Βουλγαρίας, είχαμε ξενάγηση και κάναμε έναν μεγάλο περίπατο στον όμορφο πεζόδρομο με τα πολλά μαγαζιά και τις θερμοπηγές του.

Διαβάστε περισσότερα: Βουλγαρία, Ρουμανία

Πάρνωνας, Τυρός, Σαμπατική, Μονή Ελώνης, Λεωνίδιο

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου κάναμε μια εκδρομή στον Ανατολικό Πάρνωνα. Φύγαμε πρωί από τη Νίκαια και, αφού πήραμε πολλούς φίλους μας από το μετρό Αιγάλεω, συνεχίσαμε για Κόρινθο-Τρίπολη. Κάναμε την καθιερωμένη μικρή στάση στο Σπαθοβούνι και ύστερα πήραμε τον δρόμο για Άργος  και Άστρος. Περάσαμε το Άργος με το όμορφο κάστρο του, τη Λάρισα, συνεχίσαμε για  το Άστρος και φτάσαμε στον Τυρό.

Διαβάστε περισσότερα: Πάρνωνας, Τυρός, Σαμπατική, Μονή Ελώνης, Λεωνίδιο

Παιδική εκδρομή στην Παύλιανη

Για 5η φορά πραγματοποιήσαμε την ανοιξιάτικη παιδική εκδρομή του Φυσιολάτρη στο αισθητικό πάρκο της Παύλιανης, μια και τόσο άρεσε σε μικρούς και μεγάλους την περασμένη χρονιά.

Το Σάββατο 6 Μαΐου ξεκινήσαμε με δύο πούλμαν από τη Νίκαια και, αφού παραλάβαμε και αρκετούς φίλους από το μετρό του Αιγάλεω, πήραμε την Εθνική Αθηνών – Λαμίας. Μετά από μια στάση στα Καμένα Βούρλα δίπλα στη θάλασσα για καφέ και ανεφοδιασμό, αναχωρήσαμε για Παύλιανη.

Διαβάστε περισσότερα: Παιδική εκδρομή στην Παύλιανη

Καρπενήσι, Βελούχι, Μικρό Πάντα Βρέχει

Το Σάββατο 29 Απριλίου, ξεκινήσαμε το πρωί από τη Νίκαια, και, αφού πήραμε πολλούς φίλους από το μετρό του Αιγάλεω, κατευθυνθήκαμε προς την Εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Μια μικρή στάση πριν τη Λαμία και συνεχίσαμε για τον νομό Ευρυτανίας. Ένας  νομός  με υπέροχα βουνά (Βελούχι, Άγραφα ), ποτάμια (Ταυρωπός, Κρικελλοπόταμος, Τρικεριώτης) ,κοιλάδες (Ποταμιάς), τεχνητές λίμνες(Κρεμαστών), που σε προκαλούν για περιπέτεια για αναβάσεις , διασχίσεις φαραγγιών (“Μικρό και Μεγάλο Πάντα Βρέχει”) και ράφτινγκ αλλά και με πετρόχτιστα χωριά και μοναστήρια με ιστορία, όπως οι Κορυσχάδες, Μικρό και Μεγάλο Χωριό  και το μοναστήρι του Προυσσού.

Διαβάστε περισσότερα: Καρπενήσι, Βελούχι, Μικρό Πάντα Βρέχει