2Η Η ΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ 3Η Η ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΔΡΑΚΑΚΗ

Με διοργανωτή το Σύλλογό μας και συνδιοργανωτές το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και την Ε.Σ.Ο. έγιναν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νέων  Ανδρών – Γυναικών (-20), Εφήβων και Νεανίδων (-18).
Οι αγώνες έγιναν από 3 μέχρι 9 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη στο Ρέντη και, κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων (σκακιστές, γονείς, προπονητές, παράγοντες), ήταν ίσως η καλύτερη οργανωτικά διοργάνωση που έχει γίνει μέχρι τώρα.Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 105 σκακιστές και σκακίστριες, από όλες της περιοχές της Ελλάδας. Από την ομάδα μας συμμετείχαν 15 σκακιστές και σκακίστριες με αρκετά καλά αποτελέσματα.

Στην κατηγορία Νέων Γυναικών (-20) η Τόνια Χριστοδουλάκη κατέλαβε τη 2η θέση.

Στην κατηγορία Νεανίδων (-18) η Άννα-Μαρία Δρακάκη κατέλαβε την 3η θέση και η νεοαποκτηθείσα Αντιγόνη Σκαράκη τερμάτισε στην 8η θέση. Συμμετείχαν επίσης οι μικρές σκακίστριές μας Μαρία-Ιωάννα Λεμονή (13η), Σωτηρία Γραφάκου (14η), Μάγδα Λούκα και Φιόνα Μοβσεσιάν.



Στην κατηγορία Εφήβων (-18) ο Παναγιώτης Μιχελάκος τερμάτισε στην 8η θέση. Συμμετείχαν επίσης οι Κυριάκος Λεμονής, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βασίλης Ξανθόπουλος, Αστέρης Παπαδόπουλος, Αντώνης Βοζίκης, Παναγιώτης Μαρούδας και Ιάκωβος Μανσούρ.
Οι πρώτοι νικητές ανά κατηγορία:
Νέων Γυναικών: Κ. Παυλίδου (Κύδων Χανίων), Τ. Χριστοδουλάκη (Φυσιολάτρης Νίκαιας),  Ε. Φράγκου (Π.Σ. Περιστερίου).
Νεανίδων: Ε. Παπαθανασίου (Π.Σ. Περιστερίου), Σ. Τσολακίδου (Σ.Ο. Καβάλας), Α-Μ. Δρακάκη (Φυσιολάτρης Νίκαιας).



Νέων Ανδρών: Σ. Μαλικέντζος (Ε.Σ. Θεσσαλονίκης), Ν. Αγγελής (Σ.Ο. Καλλιθέας), Κ. Καζάκος (Κύδων Χανίων).
Εφήβων: Δ. Παπακωνσταντίνου (Κεραυνός Ωραιοκάστρου), Ν. Θεοδώρου (ΣΚΟ Ρεθύμνου), Α. Παπασημακόπουλος (Α.Σ. Παπάγου).

Τις απονομές στους νικητές έκαναν η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη κα Ι. Κουφατζίδου-Τσιρώνη, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Δ. Τσιρώνης, ο έφορος Εθνικών Ομάδων και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Καλοσκάμπης και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ν. Αττικής και Γενικός Γραμματέας του συλλόγου μας κ. Θ. Χωματίδης.  Επίσης το χώρο των αγώνων επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κ. Ιωακειμίδης και πολλά μέλη των Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο., της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και σκακιστικών σωματείων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας ευχαριστεί το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια για τη διεξαγωγή των αγώνων και τη Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη και την ανάθεση της διοργάνωσής τους.
Φωτογραφίες απονομών

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχε, μεταξύ άλλων, και η διενέργεια των παράλληλων εκδηλώσεων, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Αμφιθέατρο «Ι. Καμπανέλλης» και την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ρέντη, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο όπου διεξάγονταν οι αγώνες.
Πιο συγκεκριμένα:


-Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων υπήρχε ζωντανή μετάδοσή τους στο αμφιθέατρο, όπου οι γονείς μπορούσαν να παρακολουθούν την εξέλιξή τους. Το καινοτόμο, και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, ήταν ο ταυτόχρονος σχολιασμός και ανάλυση των παρτίδων από το σκακιστή του συλλόγου μας Γιώργο Γκούμα, κατά κύριο λόγο, ενώ γινόταν και συζήτηση με τους γονείς και σκακιστές που παρακολουθούσαν.
Φωτογραφίες

-Στις 4 Ιανουαρίου έγινε ομιλία με θέμα «Αθλητισμός και Πρωταθλητισμός», από τον Ηλία Κουρκουνάκη (προπονητής, Διεθνής Μαίτρ, πτυχιούχος Ψυχολογίας και συγγραφέας). Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.Φωτογραφίες



-Στις 6-8 Ιανουαρίου διεξήχθη, σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ.-Ε.Σ.Σ.Ν.Α., σεμινάριο διαιτησίας που ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή εξετάσεων για την ανάδειξη νέων διαιτητών. Το σεμινάριο παρακολούθησαν και έδωσαν εξετάσεις 60 άτομα, που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών σε πανελλαδικό επίπεδο. Στο σεμινάριο δίδαξαν  οι καθηγητές Διαιτησίας και Διεθνείς Διαιτητές
Παναγιώτης Νικολόπουλος (Γ. Γ. της Ε.Σ.Ο., πρόεδρος επιτροπής Διαιτησίας F.I.D.E.),  Μιχάλης Πρεβενιός και Σωτήρης Λογοθέτης.
Φωτογραφίες


-Στις 8 Ιανουαρίου έγιναν οι απονομές της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. στους νικητές όλων των διασυλλογικών διοργανώσεων για το 2011. Η ομάδα του Φυσιολάτρη είχε την τιμητική της καθώς της απονεμήθηκαν κύπελλα για την 1η θέση στο πρωτάθλημα -8 ετών, 1η θέση στο κύπελλο -10 ετών, 2η θέση στο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, 3η θέση στο πρωτάθλημα Γυναικών, ενώ είχαν προηγηθεί και οι απονομές για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα -16 ετών και 3η θέση στο πρωτάθλημα -12 ετών.
Φωτογραφίες