×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/galleries/2013/ekdromi20.4.13
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Το Σάββατο, 20 Απρίλη 2013 κάναμε μια εκδρομή στην Αργολίδα. Αυτή τη φορά επισκεφτήκαμε τη περιοχή του Άργους. Ξεκινήσαμε από τη Νίκαια στις 7:15 και μετά από μια στάση στο Σπαθοβούνι φτάσαμε στο Άργος. Από εδώ οι πεζοπόροι περπάτησαν μέχρι τη  Μονή Κατακεκρυμμένης. Λέγεται και Μονή της Παναγιάς Πορτοκαλούσας, λόγω του παλιότερου εθίμου να ρίχνουν πορτοκάλια στα νιόπαντρα ζευγάρια τη μέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου. Το μοναστήρι επίσης επισκέφτηκαν με το πούλμαν και οι « τουρίστες » μας.

Ακολούθησε επίσκεψη,  συνεχίζοντας την πεζοπορία μας, στον αρχαιολογικό χώρο του Νυμφαίου Άργους καθώς και στο περίφημο Αρχαίο Θέατρο της πόλης. Κτίστηκε κατά την ελληνιστική εποχή, μάλλον στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. και φιλοξένησε, στα νεότερα χρόνια, την 4η Εθνοσυνέλευση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, επί κυβερνήτη Καποδίστρια. Εδώ συναντηθήκαμε πάλι με τους τουρίστες μας και όλοι μαζί ξεναγηθήκαμε στο χώρο από τους τοπικούς οδηγούς που μας ακολουθούσαν εξάλλου σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Έπειτα οι πεζοπόροι ανηφόρισαν προς την Ακρόπολη του Αρχαίου ‘Αργους, τη Λάρισσα, και ακολούθησαν εν συνεχεία το μονοπάτι της Χούνης, για να φτάσουν τελικά στο Κεφαλάρι , σε ταβέρνα του οποίου γευμάτισαν παρέα με τους υπόλοιπους φίλους. Εδώ επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο , που έχει δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, κοντά στον Ερασίνο ποταμό, τα νερά του οποίου ήταν αρκετά αυτή την εποχή. Όλοι μαζί αποχωρήσαμε κατά τις 5 το απόγευμα για το Ελληνικό Αργολίδας. Εδώ επισκεφτήκαμε τη περίφημη Πυραμίδα που κατά πολλούς  θεωρείται παλαιότερη και από τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Η πυραμίδα, που κατ΄αλλους τοποθετείται στα 2.700 π.Χ. και για άλλους κτίστηκε τον 4ο αι.π.Χ., έδωσε λαβή για πολλές συζητήσεις – διαφωνίες  μεταξύ των εκδρομέων, κυρίως για τη χρήση του μνημείου. Από τους αρχαιολόγους πάντως, που επίσης δε συμφωνούν, όσον αφορά τη λειτουργία της επιβλητικής πυραμίδας, θεωρείται τύμβος ή φρυκτωρία ή οχυρό - μικρό φρούριο για τον έλεγχο της περιοχής.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Ελληνικό αναχωρήσαμε για τη Νίκαια, ικανοποιημένοι από την ποικιλία του προγράμματος της ημέρας.

{gallery}2013/ekdromi20.4.13{/gallery}