Δελτίο Τύπου 29-8-2016

24ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΤΙΜΗ  ΣΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

26ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Στην 1η θέση ο Ι. Σταθόπουλος

Στις Γυναίκες προηγούνται Ε. Καραθανάση και Μ.-Ά. Στεφανίδη

 Με άριστες αγωνιστικές συνθήκες ολοκληρώθηκε ο 5ος γύρος στο 24ο Διεθνές Τουρνουά Νίκαιας, που είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής 1940-44.

Στον Α΄ όμιλο του τουρνουά είναι φέτος ενσωματωμένα το 26ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα και το 19ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών

 Μετά τον 5ο γύρο στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ιωάννης Σταθόπουλος  με 5 βαθμούς.

Τα σημαντικότερα αποτελέσματα του 5ου γύρου  στον Α΄ Όμιλο Σταθόπουλος-Κουσκούτης 1-0, Νικολαΐδης-Συμεωνίδης 0,5-0,5, Συρίγος-Κωφίδης 0-1, Τριμίτζιος-Κούρκουλος 0-1, Δρακουλάκος-Χριστοδούλου 1-0  και στον Β΄ Όμιλο Φιλιππίδης-Καρούνης 0,5-0.5, Πολυκρέτης-Πογιατζής 1-0, Σιφώνιος-Βασιλάκης 0,5-0,5,  Α. Τσούμπα-Κολυβάς 0,5-0,5, Τσουκαλάς-Ελευθερίου 0-1, Χρυσομάλλης-Ναθαναήλ 0-1.

 Στη βαθμολογία του Α΄ Ομίλου προηγείται ο Σταθόπουλος με  5 βαθμούς, στη δεύτερη θέση βρίσκονται  οι Κούρκουλος-Αρδίτης, Δρακουλάκος, Κωφίδης  με 4,5 βαθμούς και ακολουθούν 10 σκακιστές με 4 βαθμούς.

Στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Γυναικών προηγούνται οι Καραθανάση και Στεφανίδη με 3,5 βαθμούς και ακολουθεί η Μάκκα με 3 βαθμούς.

Στον Β΄ Όμιλο προηγούνται οι Φιλιππίδης, Καρούνης, Ναθαναήλ, Ελευθερίου, Πολυκρέτης  με 4,5 βαθμούς και ακολουθούν 16 σκακιστές με 4 βαθμούς.  

 Τα πρώτα ζευγάρια του 6ου γύρου στον Α΄ Όμιλο είναι Κούρκουλος-Σταθόπουλος, Κωφίδης-Δρακουλάκος, Νικολαΐδης-Καφώρος, Λουτραγώτης-Παυλίδης, Κουσκούτης-Σκαλκώτας, Α. Γρηγοριάδης-Ν. Παπαδόπουλος, Σανδαλάκης-Συμεωνίδης και στον Β΄ Όμιλο Ναθαναήλ- Φιλιππίδης, Ελευθερίου-Πολυκρέτης, Καρούνης-Αθανασίου.  

 Υπάρχει ζωντανή μετάδοση των 12 πρώτων παρτίδων του τουρνουά στη διεύθυνση

http://www.fysiolatris.gr/index.php/24o-diethnes/livegames και http://www.fysiolatris.gr/index.php/24o-diethnes/livegames-kinita

 Το Σάββατο 27 Αυγούστου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του τουρνουά,διοργανώθηκε Ανοικτό Ομαδικό Τουρνουά Blitz στο οποίο συμμετείχαν 27 τετραμελείς ομάδες.Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν στις 2 περίπου τα ξημερώματα και στην 1η θέση βρέθηκε η ομάδα «Πουλόπουλε κουρέψου» αποτελούμενη από τους Κούρκουλο-Αρδίτη, Πουλόπουλο, Σιδηρόπουλο και Καρακατσάνη. Η απονομή των μεταλλίων για τους παίκτες των 3 πρώτων ομάδων θα γίνει κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του τουρνουά.

 Αποτελέσματα, κληρώσεις, βαθμολογία, παρτίδες και φωτογραφίες δημοσιεύονται καθημερινά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.fysiolatris.gr/index.php/skaki/diorganoseis/24dt-top