Με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των μελών και φίλων του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας στην αίθουσα του Δημαρχείου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Ταυτόχρονα γιορτάστηκε και η κατάκτηση από το Φυσιολάτρη του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος 2018.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ιωακειμίδης, ο πρώην υπουργός κ. Αλεξιάδης, ο βουλευτής κ. Τραγάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κα Κρασσοπούλου-Λάσκαρη, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σ. Μπενετάτος, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Χαραλαμπίδου, η Αντιδήμαρχος κα Ιωαννίδου, ο επικεφαλής της παράταξης «Κόντρα στο Ρεύμα» κ. Παπαδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουφοπαντελής, ο πρόεδρος, ο ειδικός γραμματέας και πρώην πρόεδρος της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. κ.κ. Κατσαντώνης, Κωνσταντινόπουλος και Αντωνόπουλος αντίστοιχα, ο αναπληρωτής γραμματέας της Ε.Σ.Ο. κ. Γεωργιάδης, ο γεν. γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας και μέλος της επιτροπής παιδείας του Δήμου κ. Σταματιάδης, ο γεν. γραμματέας του συλλόγου Φοίβος Πειραιά κ. Βούρος,  η εκπρόσωπος της Π.Ε.Ν. κα Σεραφετινίδου, ο πρόεδρος της Εταιρίας Πολιτισμού και Επιστημών κ. Ζαχαρόπουλος, η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Γ.Σ. κα Λυμπερτού, η εκπρόσωπος της Ένωσης Σμυρναίων κα Ζηβοπούλου, καθώς και περίπου 250 μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα κάλαντα που τραγούδησαν οι μικροί σκακιστές μας με τη συνοδεία πιάνου, βιολιού και κιθάρας που έπαιξαν οι σκακιστές μας Εμμανουήλ Αμίρης, Μάρω Μικαελιάν και Γιώργος Ντεληγιώργης.

Κατόπιν ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγγελάκης έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της σκακιστικής, εκδρομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας του συλλόγου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο σκακιστής μας Φίλιππος Θέμελης παρουσίασε την  ιστορική αναδρομή της 18χρονης πορείας του συλλόγου, ξεκινώντας από τη σκακιστική παράδοση στη Νίκαια το 1950, στην ίδρυση του Φυσιολάτρη το 2000, στην πορεία του στα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις μέχρι την άνοδο στην Α΄ Εθνική το 2008, στην πορεία του συλλόγου στην Α΄  Εθνική μέχρι την κατάκτηση για πρώτη φορά του Πρωταθλήματος 2016 και φθάνοντας στο 2018 στην κατάκτηση για πρώτη φορά του «νταμπλ», Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδος.   

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις σκακιστών, αριστούχων, εκδρομέων καθώς και φίλων που βοήθησαν στις δραστηριότητες του συλλόγου. Βραβεύτηκαν οι αθλητές που συμμετείχαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής και του Κυπέλλου Ελλάδος,

η ομάδα παίδων-κορασίδων για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα,

οι ομάδες παίδων-16, παμπαίδων-12 και παμπαίδων-8 ετών,

καθώς και όλοι οι μικροί σκακιστές που συμμετείχαν στα άλλα πρωταθλήματα.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους σκακιστές Ανδρέα Χατζηελευθερίου και Χρυσούλα Μπαστιάνου που κατετάγησαν στην πρώτη τριάδα στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα, 

καθώς και στους Κουσκούτη Αλέξανδρο, Λεμονή Μαρία-Ιωάννα και Αβραμίδου Αναστασία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. κ. Κατσαντώνης απένειμε εύφημο μνεία στο Φυσιολάτρη για την εκδρομική του δραστηριότητα και για τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους εκδρομείς Μαρία Πολυζωίδου και Παύλο Γκούδα για τη συμβολή τους στην εκδρομική δραστηριότητα του συλλόγου,

στις Τασούλα Σουλουιτζόγλου και Λίτσα Καρδαρά για τη συμβολή τους στην πολιτιστική δραστηριότητα

και στην Βίκυ Παλλικάρη για τη συμβολή της στην περιβαλλοντική δραστηριότητα. 

Η γιορταστική μέρα έκλεισε με το κόψιμο της βασιλόπιτας, το παραδοσιακό κέρασμα στους παρευρισκόμενους και με τραγούδια από μουσικό ντουέτο.

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ