Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου η εκδήλωση στο Εντευκτήριο του Ομίλου μας, από τη στιγμή που γύρω στα 60-70 άτομα συγκεντρώθηκαν εκεί και έφυγαν απολύτως ικανοποιημένα!

Ήταν μια λαμπρή ιδέα αυτή που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε, την οποία είχε ο Αντιπρόεδρός μας, κ. Ορνιθόπουλος, ώστε να τιμηθούν τα μέλη μας που διαγράφουν πορεία – και με επιτυχία κάποια από αυτά – στον χώρο της συγγραφής.

Ξεκινήσαμε λίγο μετά τις 7 με την παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος «Γιάνκεα» από τον Παναγιώτη Ορνιθόπουλο, ποιητή, ο οποίος έκανε αναφορά στο έργο, με αρκετή συγκινησιακή φόρτιση, αναφέροντας ότι αποτελεί ένα βιβλίο - ύμνο στη φυσιολατρία , στον έρωτα , στην πραγματική φιλία και στην ποιοτική ζωή. Παράλληλα ένα « κάδρο» που προβαλλόταν στην αναρτημένη οθόνη έδειχνε διάφορες φωτογραφίες από συμμετοχές της Χριστίνας σε εκδρομές του « Φυσιολάτρη» καθώς και τα εξώφυλλα των βιβλίων της.

Ο δεύτερος ομιλητής, ο Ανδρέας Ζερμπίνος, καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας, έκανε μια ιδιαίτερη παρουσίαση των χαρακτήρων που προβάλλουν τόσο στα δύο μυθιστορήματα  « Γιάνκεα» και « Θα την έλεγαν Ελευθερία», όσο και στα διηγήματα της Χριστίνας, τα οποία κυκλοφορούν μόνο στο διαδίκτυο, με τίτλο « Ο ανάποδος καθρέφτης » .

Στη συνέχεια η Μαίρη Μαρούλη, φιλόλογος, διάβασε ένα από τα διηγήματά της, το « Όταν το σύμπαν έχει κέφια ».

Η Χριστίνα έλαβε τον λόγο στο τέλος, για να μιλήσει κι εκείνη για το έργο της γενικά, τις ιδέες, τις εμπνεύσεις της και να ευχαριστήσει για τη μεγάλη τιμή …

Ακολούθησε σύντομο σχόλιο από τον εκδότη των δύο μυθιστορημάτων ( Εκδόσεις Άνεμος ), ο οποίος παρευρισκόταν στην αίθουσα, έχοντας φέρει αρκετά βιβλία, για να αγοραστούν από τους επισκέπτες, αφού υπογραφούν από τη συγγραφέα.

Στον διπλανό χώρο του Εντευκτηρίου μας δεξιωθήκαμε τους ευχαριστημένους φίλους μας, με τσάι, κεράσματα γλυκά κι αλμυρά και πολλή … συμπάθεια και αποχωρήσαμε, υποσχόμενοι να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.