35ος κλασσικός Μαραθώνιος Αθήνας 2017

Για έκτη συνεχή χρονιά η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας πήρε μέρος στον 35οΚλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών που έγινε στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου 2017 προς τιμήν του Μαραθωνοδρόμου Γρηγόρη Λαμπράκη. Δώδεκα  μαραθωνοδρόμοι μέλη και φίλοι του Φυσιολάτρη έτρεξαν και κατάφεραν να τερματίσουν μετά από επίπονη προσπάθεια κάνοντας 42 και κάτι χιλιόμετρα από το Μαραθώνα έως το Καλλιμάρμαρο στάδιο. 

Σε όλη τη διαδρομή χιλιάδες εθελοντές βοηθούσαν τους δρομείς προσφέροντας νερά, ισοτονικά, μπανάνες, μπάρες και βρεγμένα σφουγγάρια για να δροσιστούν οι αθλητές. Τους ευχαριστούμε όλους καθώς και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά    ( Σ.Δ.Υ. ΠΕΙΡΑΙΑ) που μας συμπεριέλαβε στις λίστες του.

Διαβάστε περισσότερα: 35ος κλασσικός Μαραθώνιος Αθήνας 2017

Καθαρισμός ακτής "Βοτσαλάκια" Πειραιά

Φίλες και φίλοι του « ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ»

Την Κυριακή, 15 Μαΐου 2016, στις 9:30 -10:00 π.μ.

Σας περιμένουμε στην περιβαλλοντική γιορτή που θα λάβει χώρα στηνπαραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά!

Ελάτε να καθαρίσουμε εθελοντικά την αγαπημένη παραλία του Πειραιά, συμμετέχοντας έτσι στην  πανελλαδική εκστρατεία

« ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ »

της περιβαλλοντικής οργάνωσης Δίκτυο « Μεσόγειος SOS ».    

Βάλτε τα αθλητικά σας, φορέστε καπελάκι και αντηλιακό και ελάτε με δικό σας μέσο ή με τα ΜΜΜ στα Βοτσαλάκια. Γαντάκια, σακουλίτσες και ό,τι άλλο χρειαστεί θα τα βρούμε επί τόπου.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να διαφυλάξουμε το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της χώρας μας!

Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Ρέντη

Την Τετάρτη 25 Μαΐου το απόγευμα επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας « Ντίνος Κατσαφάνας», που φέρει το όνομα του ανθρώπου (μεταπολιτευτικού Δημάρχου της Νίκαιας) που είχε την ιδέα της δημιουργίας της και ηγήθηκε της προσπάθειας να συγκεντρωθούν οι πίνακες (δωρεές των καλλιτεχνών) που σήμερα φιλοξενούνται στο 3ώροφο οίκημα-δωρεά συνδημότη. Συγκεντρωθήκαμε στον χώρο υποδοχής, ακούσαμε μια  εισαγωγή από την κ. Μαρία Πούλου, Ιστορικό Τέχνης, και ξεναγηθήκαμε από την ίδια και στους 3 ορόφους του κτηρίου, όπου εκτίθενται ζωγραφικά και χαρακτικά έργα από τον μεσοπόλεμο ως σήμερα. Στα έργα αυτά βλέπουμε την επίδραση των αρχών του μοντερνισμού, τη στροφή προς την αφαίρεση και τις κατακτήσεις της γενιάς του΄60.

Οι καλλιτέχνες που δώρισαν έργα τους στην Πινακοθήκη είναι ο Αγήνωρ Αστεριάδης, Ο Σπύρος Βασιλείου, ο Πολύκλειτος Ρέγκος, ο Τάσσος, ο Παύλος, ο Γαΐτης, ο Βακιρτζής, ο Κεσσανλής, ο Κατζουράκης, ο Χαΐνης,ο Παππάς, αλλά και Νικαιώτες καλλιτέχνες, όπως ο Μ. Νικολινάκος , ο Τουφεξιάν, ο Τηνιακός, η Μπαλονά κ.ά.

Αποχωρήσαμε πλήρως ικανοποιημένοι από την ξενάγηση και γεμάτοι νέες γνώσεις και εμπειρίες, με την υπόσχεση να επανέλθουμε…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επίσκεψη στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, στις 5 το απόγευμα, 48 άτομα βρεθήκαμε στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης . Αφού βγάλαμε τα εισιτήρια, η ξεναγός μας ξεκίνησε την περιήγηση από τις μακέτες του ισογείου, για να μας μιλήσει για την ιστορία του ιερού βράχου και στη συνέχεια προχωρήσαμε στον έλεγχο των εισιτηρίων.

Στην αναβάθρα του ισογείου, που δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι ανηφορίζει προς το λόφο, σταματήσαμε, για να παρατηρήσουμε τα ευρήματα στις προθήκες αριστερά και δεξιά, αναρίθμητα και πολύ μικρά αφιερώματα από τα ιερά στις κλιτύς του βράχου, αλλά και τα εκθέματα στο κέντρο της ράμπας. Αρκετά ενδιαφέρουσες κάποιες αφηγήσεις σχετικά με μερικά από αυτά.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης

31ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών

 Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας πήρε μέρος στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών που έγινε στην Αθήνα στις 10 Νοεμβρίου 2013. Δεκαεπτά μαραθωνοδρόμοι μέλη και φίλοι του Φυσιολάτρη έτρεξαν και τερμάτισαν, όλοι εκτός από έναν λόγω τραυματισμού, στο Μαραθώνιο προς τιμή του Μαραθωνοδρόμου Γρηγόρη Λαμπράκη. Η ομάδα συναντήθηκε στη στάση  του μετρό στον Ευαγγελισμό στις 6.00 το πρωί και με τα πούλμαν της διοργάνωσης έφτασε στο Μαραθώνα. Η προθέρμανση έγινε στο στάδιο μια ώρα πριν την εκκίνηση  του Μαραθωνίου.

Διαβάστε περισσότερα: 31ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών